1/2 kg finomliszt
2 dkg élesztő
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csapott evőkanál só
1,5 dl langyos víz
2 dl natúr joghurt
a töltelékhez:
15 dkg reszelt sajt
A sütéshez:
5 dl étolaj
A tálaláshoz:
2-3 dl tejföl
Sajt ízlés szerint
A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, az élesztőt is belemorzsoljuk, hozzáadjuk a joghurtot és a langyos vizet, és egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk.
Kétszeresére kelesztjük.
Olajjal lekent munkalapra borítjuk, olajos kézzel ökölnyi nagyságú darabokat tépünk, jól kihúzkodjuk, közepébe reszelt sajtot teszünk.
Alulról felülre,jobbról balra hajtva becsomagoljuk.
10 percet így állni hagyjuk.
Olajos kézzel lángos formára szét húzogatjuk és felhevített olajban kisütjük.
Először fedő alatt, fordítás után fedő nélkül.
Papírtörlőre szedjük.
Tálaljuk tejföllel,reszelt sajttal.
Akik szeretik ,fokhagymával is megkenhetik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.