Köszönöm. a receptet! biztos nagyon fini.
A tésztához:
30 dkg porcukor
4 db tojás
10 evőkanál víz
20 dkg liszt
20 dkg darált dió
1/2 csomag sütőpor.
A krémhez:
4dl tej
4 evőkanál liszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió.
A tetejére 1/ 2 liter tejszínből hab.
A tojássárgáját a porcukorral, majd a vízzel is habosra keverjük, hozzáadjuk a dióval és a sütőporral elkevert lisztet, végül a keményre vert tojáshabot.
Előmelegített sütőben, zsírozott, lisztezett, közepes méretű tepsiben megsütjük.
Krém: a tejet a liszttel sűrűre felfőzzük.Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint, a porcukrot, végül, ha már jó habos, hozzákeverjük a diót, majd a tésztára kenjük.
A felvert tejszínhabot a tetejére tesszük, dióreszelékkel díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.