A drapacsokhoz:
1 kg főtt burgonya ( előző napról )
30 dkg sima liszt
1 db tojás
2 kiskanál tengeri só
1,5 dl olaj, vagy olvasztott disznózsír
só, ízlés szerint
A salátához:
kb ¾ kg savanyú káposzta
2 hagyma
4 -5 evőkanál olíva olaj
1 kiskanál tengeri só
Először a salátát készítem el, hogy az ízek jól összeérjenek.
A megtisztított hagymát karikákra vágom, megsózom, az olajjan meglocsolom, és pár perc múlva összekeverem a levétől lecsurgatott savanyú káposztával. Félreteszem.
A drapacsokhoz épp olyan tésztát készítek, mint a krumplis laskákhoz:
Az egy nappal korábban megfőzött burgonyát húsdarálón ledarálom, rászórom a lisztet, a sót, ráütök egy egész tojást, és összedolgozom.
Két részre osztom. Az egyik részt egy jól kilisztezett gyúródeszkán 4 mm-es vastagra nyújtom.
Jól megkenem az olajjal, újra megsózom, és összetekerem, ahogy a beiglit szoktam.
2,5 cm –es darabokra vágom, a vágott felükre fordítom, és ujjaimmal szétnyomkodom őket.
7 cm-es korongokat kapok, melyeket késsel megvagdosok, ahogy a pogácsákat szoktam. Tetejüket még egy kicsit megkenem olajjal, és egy kicsit megsózom.
Ugyanúgy dogozok a másik darab tésztával.
A drapacsokat, kb 20 db-ot 2 kiolajozott tepsire rakom, és előmelegített sütőben 25 percig sütöm.
A sütés félidejében a drapacsokat megforgatom, így lesz szép ropogós mindkét felük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.