Ezt a süteményt főpróbára sütöttem egy közelgő rendezvényre. Azt hiszem annyit változtatok,hogy az ostyalapos réteget fogom alulra tenni. Úgy talán ropogós marad. Persze így is finom.
150 g margarin
200 g cukor
2 ek méz
4 tojás sárgája
2 teáskanál szalalkáli+ 2 kanál meleg tej
400 g liszt
2 db ostyalap
4 tojás fehérje
200 g cukor
3-4 maréknyi vágott vagy darált dió
A krémhez:
2 csg. tejszínes pudingpor
6 dl tej
15 dkg cukor
25 dkg Rama margarin
1 ek. méz
A tetejére:
15 dkg tortabevonó csokoládé
2 ek. olaj
Elkészítése:
Összeállítjuk egy nagyobb tálban a tésztalapokhoz valókat és 2 lapot sütünk belőle.(az ostyalap méretével megegyezőre alakítsuk, sütőpapíron nyújtjuk és tepsi hátuljára áthúzzuk) villával megszurkáljuk, hogy elkerüljük a tészta felfúvódását és 180C ˚-on sütjük körülbelül 20 percig, amíg aranybarna lesz.
A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és gőz fölött folyamatosan tovább verve 10-15 percig főzzük.
A tepsi hátára helyezzük az ostyalapokat,( nekem nagyméretű ostyalapom volt,de kicsiből 2 lap kell) rákenjük a gőzön vert tojáshabot és megszórjuk a darabos dióval.
A tenyerünkkel enyhe nyomást gyakorolunk rá.
Addig sütjük,míg a dió aranyszínű lesz.
Krémhez:
A pudingporokat a cukorral,mézzel és 1,5 dl tejjel összekeverjük,majd a többi tejet is hozzáadjuk,majd sűrűre felfőzzük.
Kihűtjük és a kihabosított margarinnal összekeverjük.
Összeállítjuk a süteményt: 1 tésztalap, rá a krém, befedve a diós ostyalappal, krém, másik tésztalap- óvatosan, finoman lenyomkodjuk a kezünkkel.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a süteményre simítjuk.
|
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.