Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 13 vasárnap Ida névnapja

Főoldal » Dós ostyalapos mézes süti

felvitel dátuma: 2011-12-04 14:50:11       mai nézettség: 1       nézettség: 3149
részletes recept
Dós ostyalapos mézes süti
Hozzávalók 10 személyre:

Diós ostyalapos mézes sütemény

150 g margarin
200 g cukor
2 ek méz
4 tojás sárgája
2 teáskanál szalalkáli+ 2 kanál meleg tej
400 g liszt


2 db ostyalap
4 tojás fehérje
200 g cukor
 3-4 maréknyi vágott vagy darált dió

A krémhez:
2 csg. tejszínes pudingpor
6 dl tej
15 dkg cukor
25 dkg Rama margarin
1 ek. méz
A tetejére:
15 dkg tortabevonó csokoládé
2 ek. olaj

 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

Elkészítése:
Összeállítjuk egy nagyobb tálban a tésztalapokhoz valókat és 2 lapot sütünk belőle.(az ostyalap méretével megegyezőre alakítsuk, sütőpapíron nyújtjuk és tepsi hátuljára áthúzzukvillával megszurkáljuk, hogy elkerüljük a tészta felfúvódását és 180C ˚-on sütjük körülbelül 20 percig, amíg aranybarna lesz.
A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és gőz fölött folyamatosan tovább verve 10-15 percig főzzük.
A tepsi hátára helyezzük az ostyalapokat,( nekem nagyméretű ostyalapom volt,de kicsiből 2 lap kellrákenjük a gőzön vert tojáshabot és megszórjuk a darabos dióval.
A tenyerünkkel enyhe nyomást gyakorolunk .
Addig sütjük,míg a dió aranyszínű lesz.
Krémhez:
A pudingporokat a cukorral,mézzel és 1,5 dl tejjel összekeverjük,majd a többi tejet is hozzáadjuk,majd sűrűre felfőzzük.
 Kihűtjük és a kihabosított margarinnal összekeverjük.
Összeállítjuk a süteményt: 1 tésztalap, a krém, befedve a diós ostyalappal, krém, másik tésztalap- óvatosan, finoman lenyomkodjuk a kezünkkel.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a süteményre simítjuk.

 

  

Szakács: kohozsu


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Kolonicsné Horváth Zsuzsa 2011 december 4

Ezt a süteményt főpróbára sütöttem egy közelgő rendezvényre. Azt hiszem annyit változtatok,hogy az ostyalapos réteget fogom alulra tenni. Úgy talán ropogós marad. Persze így is finom.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*