Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Dorozsmai pulykafalatok

felvitel dátuma: 2011-08-01 00:57:16       mai nézettség: 3       nézettség: 3517
részletes recept
Dorozsmai pulykafalatok
Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg pulyka apróhús (én mellből készítettem)
  • 10 dkg gépsonka
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 db paradicsom, 2 db TV paprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • napraforgó olaj
  • , őrölt bors, pirospaprika

    A fűszerek Toldi Fűszer termékek:

    www.toldifuszer.hu 

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:
  1. A pulyka apróhúst besózzuk, lisztben meghempergetjük.
  2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
  3. Hozzáadjuk a húst, és állandóan kevergetve megpirítjuk, majd víz hozzáadásával puhára pároljuk.
  4. Beledobjuk a csíkokra vágott TV paprikát, és 3-4 perc után a felszeletelt paradicsomot is. Sóval, őrölt borssal, pirospaprikával ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk.
  5. Végül hozzáadjuk a csíkokra vágott gépsonkát, és összemelegítjük.
  6. Petrezselyemmel meghintve, párolt rizzsel tálaljuk.
Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 augusztus 1

Nagyon ízletes, hamarosan megkóstolom, legyártom én is!

0/10 Hani 2011 augusztus 1

Köszönöm szépen Anna!

0/10 Siklósi Ferencné 2011 augusztus 2

Nagyon finomnak és egyszerúen elkészíthetőnek tűnik! hamarosan kipróbálom! Siklósiné Marcsi12

0/10 Hani 2011 augusztus 2

Biztosan nem fogsz csalódni, ha kipróbálod!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*