Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Doner-Gyros-Shuarma

felvitel dátuma: 2014-11-02 14:10:02       mai nézettség: 1       nézettség: 3429
részletes recept
Doner-Gyros-Shuarma
Hozzávalók 1 személyre:
2 kg vekony szelet borju ( lehet pulyka,csirke vagy marhahus) 50 dkg daralt borjuhus ( lehet csirke,pulyka vagy marhahus) 1 egesz hagyma Keves barany faggyu ( haj,zsir) Fuszerek: daralthushoz : so,bors Orolt hel Keves viz kb 50-100 ml Fuszerek szelethushoz: Gyros vagy Shuarma fuszerkeverek Keves so
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:
A daralthust befuszerezzuk izles szerint ( so,bors,orolt hel keves viz) .A szelethusokat megszorom a gyros vagy shuarma fuszerkeverekkel es sozom. ( sozasnal vegyuk figyelembe a daralthus sotartamat is!) A sutobol vegyuk ki a nyarsat es retegezve tuzdeljuk meg.Eloszor szelethusokat tuzdelunk a nyarsra,majd kb tenisz labda nagysagu daralthus golyokat teszunk ra,amit kicsit kilapitunk a szelethuson.Igy folytatjuk mig el nem fogy. Tetejet szelethussal zarjuk.Erre ratuzzuk a barany faggyut vagy amink van zsiradekot es a megpucolt egesz hagymat.A nyarsat a sutobe teve pirosra sutjuk kb 60-90 perc alatt ( hus fajtajatol fugg a sutesi ido). Amikor a husunk piros a nyarsat korbr vagjuk . Talalhatjuk salatakkal,pitaval,kiflivel,pitaval. Torokoknel pitaba vagy laffaba csomagolva aruljak. AKit ERDEKEL: A SUTO es a DONER FUSZERKEVEREK ,VALAMINT AZ OROLT HEL ,NALAM RENDELHETO
Szakács: evi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Péter 2016 január 9

Üdv. Hogyan, és honnan lehet ilyen sütőre szert tenni?

0/10 eva tothne karolyii 2016 január 11

neten beszerezheto,ill mi is aruljuk ezt a tipust

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*