Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Nehéz » Dobostorta szelet (olcsó, kiadós)

felvitel dátuma: 2015-03-31 10:43:04       mai nézettség: 1       nézettség: 1471
részletes recept
Dobostorta szelet (olcsó, kiadós)
Hozzávalók 10 személyre:


50 dkg liszt
30 dkg margarin
2 tojás
20 dkg porcukor
1 dl tej
1/2 cs. sütőpor

 


Krém:

3/4 l tej
35 dkg cukor
10 dkg liszt
3  ek. kakaópor
25 dkg vaj
1 cs. vaníliás cukor

15 dkg cukor a karamellhez
kevés vaj a kés kenéshez

Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 50 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:


A lisztbe keverem a sütőport, majd elmorzsolom  a margarinnal, hozzáadom a tojásokat, a cukrot, a tejet és összegyúrom. A tésztát 6 kis cipóvá formálom, egyenként kerekre nyújtom és sütőlapon, vagy tepsi alján megsütöm. Alatta zsírozom a tepsit és úgy szoktam szép kerek formát kapni, hogy egy tortasütő alját ráteszem, azt körbevágom. amikor mind kisült, megtöltöm a krémmel. A tejből, a lisztből, a kakaóporból sűrű pépet főzök(puding), a vajat habosra keverem a porcukorral, vaníliás cukorral, majd a kihűlt kakaós pudingot hozzáadom, jól kihabosítom. Hűtőbe teszem, hogy dermedjen, majd a lapok közé töltöm és az oldalát is bekenem.  A egyik lapot leöntöm karamellel, amit 15 dkg cukorból főzök, vajazott késsel bejelölöm a szeleteket, majd amikor megszilárdult ez mentén vágom fel és sorban a krém tetejére rakom. Másnapra puhul meg, isteni finom torta!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Rozika 2017 szeptember 1

Ez a süti nagyon finom már én is sokszor megsütöttem! De a recept nekem így nem jó mert jóval több liszt kell hozzá mint 50dkg :)

0/10 kovacsagi 2017 október 18

Kedves Rozika! Ez a recept Horváth Ilona szakácskönyvéből van, ezzel a mennyiséggel, én mindig így sütöm és pont elég a 6 laphoz.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*