Ez a süti nagyon finom már én is sokszor megsütöttem! De a recept nekem így nem jó mert jóval több liszt kell hozzá mint 50dkg :)
50 dkg liszt
30 dkg margarin
2 tojás
20 dkg porcukor
1 dl tej
1/2 cs. sütőpor
Krém:
3/4 l tej
35 dkg cukor
10 dkg liszt
3 ek. kakaópor
25 dkg vaj
1 cs. vaníliás cukor
15 dkg cukor a karamellhez
kevés vaj a kés kenéshez
A lisztbe keverem a sütőport, majd elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a tojásokat, a cukrot, a tejet és összegyúrom. A tésztát 6 kis cipóvá formálom, egyenként kerekre nyújtom és sütőlapon, vagy tepsi alján megsütöm. Alatta zsírozom a tepsit és úgy szoktam szép kerek formát kapni, hogy egy tortasütő alját ráteszem, azt körbevágom. amikor mind kisült, megtöltöm a krémmel. A tejből, a lisztből, a kakaóporból sűrű pépet főzök(puding), a vajat habosra keverem a porcukorral, vaníliás cukorral, majd a kihűlt kakaós pudingot hozzáadom, jól kihabosítom. Hűtőbe teszem, hogy dermedjen, majd a lapok közé töltöm és az oldalát is bekenem. A egyik lapot leöntöm karamellel, amit 15 dkg cukorból főzök, vajazott késsel bejelölöm a szeleteket, majd amikor megszilárdult ez mentén vágom fel és sorban a krém tetejére rakom. Másnapra puhul meg, isteni finom torta!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.