Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Dobostorta

felvitel dátuma: 2013-05-03 18:19:14       mai nézettség: 1       nézettség: 2370
részletes recept
Dobostorta
Hozzávalók 6 személyre:
kisebb normál nagyobb
 

 tészta

  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 12 tojás
  • 6 dkg vaj

 krém

  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 6 tojás
  • 1 rúd vanília

 máz

  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 kávéskanál vaj
  • néhány csepp citromlé
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A vajat a porcukorral habosra keverni. Hozzáadni  a tojássárgákat,  a lisztet, és végül óvatosan  bele a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírból vágj ki hat darab 26 centi átmérőjű téglalapot. Tedd őket tepsibe, és szépen eloszlatva, arányosan simítsd minden egyes darabra a masszát.

 

A csokoládét lereszelni a tojásokkal és a porcukorral keverd habosra keverni.. Meleg vízbe állítva folyamatosan kevergetni, és  kihűlni hagyni. A vajat a vanília kikapart magjával  habosra keverni , majd hozzáaönteni az étcsokis masszát. Az első lapot megkenni , és  a következőt, majd  lenyomni  egy kicsit. Ezt ismételni egészen addig, amíg a tortalap el nem fogy. Egy lapot férre tenni, az még később kelleni fog. A maradék krémet  torta oldalára kell keni. Az oldalát darált keksszel meghinteni ,, hűtőbe legalább három órárabetenni megdermedni.


 
 

A vajat, a cukrot és a citromlevet pirítsd meg, és gyorsan kend rá a félretett lapra. Szeleteld fel, mert később már nagyon nehéz lesz, és a szeleteket illeszd a torta tetejére.

Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*