Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Dobostorta

felvitel dátuma: 2011-06-12 18:50:18       mai nézettség: 2       nézettség: 3560
részletes recept
Dobostorta
Hozzávalók 12 személyre:

1 db kerektortaformában egy 8 tojásos piskóta amit 4 felé vágunk  vagy dobostortalap sütő ebben 5 lapot sütünk
 

8 db tojás
8 kanál cukor
8 kanál liszt

KRÉM:
6 db tojás
30 dkg kristálycukor habosra keverve
aztán sürüre főzőm mint a pudingot
20 dkg keserű tortabevonó
3 kanál kakaó

CUKORFONDANT:
20 dkg kristály cukor
2 evőkanál hideg víz

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

8db tojás

8 kanál cukor

8 kanál liszt

szétválasztom a tojásokat a fehérjét felverem a cukorral kemény habbá és hozzá keverem a tojások sárgáját aztán a lisztet és teszek bele egy késhegynyi szalakálét.

előmelegített sütőben sütöm amíg a lapok kihülnek elkészítem a krémet.

KRÉM:6 DBtojás

30dkg kristálycukor habosra keverve

aztán sürüre főzőm mint a pudingot

20dkg keserű tortabevonó

3 kanál kakaó

ezeket melegen adom hozzá

ha  kihült hozzá adok 30dkg rámát habosra keverem és megtőltöm a piskóta lapokat

CUKORFONDANT:20dkg kristály cukor

2 evőkanál hideg víz

píritani kezdem és kevergetem ha szép arany színű akkor egy csep ecet és egy kávéskanál rámát rakok bele és szépen rácsorgatom a legfelső lapra amit én előre felszeleteltemJó étvágyat

Szakács: Judit


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 NAGYANYÓ 2011 december 18

ez tetszik! de mire használod a két evőkanál vizet???

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*