Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Dobos torta

felvitel dátuma: 2011-02-15 20:15:35       mai nézettség: 3       nézettség: 3228
részletes recept
Dobos torta
Hozzávalók 1 személyre:

Tészta: 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 4 tojás, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 ek. víz

Krém: 20 dkg porcukor, 6 tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 15 dkg csokoládé, 20 dkg margarin (1-2 ek. kakaó)

Teteje: karamell
 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 6 perc

Elkészítés:

Tészta:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, félretesszük. A sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet habosra keverjük. Ezután a lisztet a sütőporral összekeverjük. Állandó keverés mellett hozzákeverjük a lisztes sütőport. A tojáshabot óvatoasan hozzáadjuk, és 6 lapot sütünk belőle.

Krém

A porcukrot, a 6 egész tojást és a vaníliás cukrot gőz fölött habüstben addig keverjük, míg megsűrűsödik. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a puhított csokoládét (1-2 ek. kakakót lehet hozzátenni, mert akkor sötétebb lesz a krém) és a habosra kevert margarint. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat, és vonjuk be a tora oldalát is.

Teteje: Kevés cukrot karamellizálunk világos színűre, és bevonjuk vele a 6. lapot. (én szeletekre vágtam a lapot, és úgy vontam be karamellel). Ezután a torta tetejére rakjuk. A torta oldálat bevonhatjuk kókusszal, mandulával vagy ki mivel szeretné.

étvágyat!
 

Szakács: Zsuzsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 anya0120 2011 február 16

Ez fantasztikusan néz ki gratula!

0/10 Gy.Zsuzsi 2011 február 16

Köszönöm szépen!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*