Ez fantasztikusan néz ki gratula!
Tészta: 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 4 tojás, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 ek. víz
Krém: 20 dkg porcukor, 6 tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 15 dkg csokoládé, 20 dkg margarin (1-2 ek. kakaó)
Teteje: karamell
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, félretesszük. A sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet habosra keverjük. Ezután a lisztet a sütőporral összekeverjük. Állandó keverés mellett hozzákeverjük a lisztes sütőport. A tojáshabot óvatoasan hozzáadjuk, és 6 lapot sütünk belőle.
Krém
A porcukrot, a 6 egész tojást és a vaníliás cukrot gőz fölött habüstben addig keverjük, míg megsűrűsödik. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a puhított csokoládét (1-2 ek. kakakót lehet hozzátenni, mert akkor sötétebb lesz a krém) és a habosra kevert margarint. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat, és vonjuk be a tora oldalát is.
Teteje: Kevés cukrot karamellizálunk világos színűre, és bevonjuk vele a 6. lapot. (én szeletekre vágtam a lapot, és úgy vontam be karamellel). Ezután a torta tetejére rakjuk. A torta oldálat bevonhatjuk kókusszal, mandulával vagy ki mivel szeretné.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.