Hatlapos sütemény ....
Tészta :70dkg sima liszt, 3 tojás,30dkg porcukor, 5 dkg vaj,1 sütőpor,1,5 dcl tej Krém: 1 l tejszín ,30dkg k. cukor ,fél kg csoki,20dkg vaj,2 csomag kakaópor (20dkg) Máz : 10dkg p.cukor,7 dkg vaj,2 e. kanál kakaó,1 e. kanál tej ............................(.a tésza helyett lehet készíteni 6x4 tojásból piskótát úgy is finom )
A tészta hozzávalókat összegyúrni és 6 felé osztani majd kisodorni tepsikbe teszünk zsirpapírt ráhelyezzük a kisodor tésztákat megsütjük egymás után kb 5 percig sütjük egyenként világosra 180 c foknál ,vigyázunk rá tésztának fehérnek kell maradni.Krém elkészítése :tejszínbe beletesszük a csokit , kakaót,vajat,cukrot,felfőzzük ,majd lehűtjük teljesen -hűtőben ,mikor jó hideg felverjük mixerrel és megtöltjük a lapokat ,tetejére kakaó mázat teszünk Máz:hozzávalókat megfőzzük és gyorsan a sütemény tetejére kenjük .........Elkészíthetjük úgy is, hogy mikor összeraktuk a lapokat a krémmel szétvágjuk a süteményt hosszában 3-4 felé és így csokizzuk be ,akkor már az oldalait is ,de ahhoz több csokit kell készítenünk
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.