Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Dobálós vegyes savanyúság

felvitel dátuma: 2014-07-30 11:48:15       mai nézettség: 1       nézettség: 7850
részletes recept
Dobálós vegyes savanyúság
Hozzávalók 12 személyre:

 

EZ A MENNYISÉG  30L-HEZ  VALÓ  ÉN FELEZTEM 15 L VÖDÖRBE  A HOZZÁVALÓKAT!

Hozzávalók:    

13 l víz                     

40 dkg

2 kg cukor

1 l  20 %  ecet

13 mokkás kanál borkén

1 cs nátrium -benzoát

1 cs. koriander

1 cs fekete bors (szemes)

1 cs babérlevél

1 cs. mustármag

1 nagy csokor kapor

Előkészületi idő: 20 perc


Elkészítés:

Elkészítése:

Mivel 15 l vödöbe tettem a levet így a hozzávalókat megfeleztem mindenből fél adagot tettem nem meleg ( HIDEG VÍZ KELL HOZZÁ )

7,5 l víz, 20 dkg , 1 kg cukor, fél liter 20 % ecet ,7 mokkás kanál borkén, ami 13 gramm fél cs.nátrium -benzoát,( ami 7,5 g ennek  a fele kell hozzá ) fél . cs.mustármag, fél cs. koriander, fél cs.fekete bors, 1 cs babérlevél 1 nagy csokor kapor

Először elkészítem a vödörbe a vízet hozzávaló füszerekkel, a cukorral, és már dobálhatom bele az alaposa meg mosott zödségeket. uborkát.sárgarépát,cukkinit,paprikát, karfiolt,kinek milyen az igénye Minden nap egyszer meg kell kavarni. Ha már megtelt az edény akkor már nem kell kavarni.Bár mikor veszünk ki belőle nem romlik meg, csa az arra használt csipeszt kell használni.

Tető kell a tetejére!

Nagyon sokfajta mokkáskanál van, és nem mindegy, hogy milyennel mérjük a borként.Nekem három fajta kanalam van és a legkisebbel mérem , de csak laposan nem tetősen. Ide teszem a mércém és nem érezni rajta a borként pedig én is minden ami nem azonnal észreveszem.

Kívánságra! Lemértem a 7,5 l vízhez 13 gramm borkén kell a legkisebb kanállal!

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

6/10 Szakács Gábor 2014 július 30

Nagyonfinom

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*