Biztosan jó, majd kipróbálom. A liszthez egy kis búzakorpa keverhető, gondolom. Vagy hogyan lehet barnává, pontosabban teljes kiőrlésű lisztesebbé varázsolni?
Adag: kb. 1/2 kg Ovális/kerek tál méret: 1,5 liter űrtartalmú
A száraz anyagokat egy keverőtálban összekeverjük, hozzáadjuk a nedves anyagokat és gyors mozdulattal masszát csinálunk belőle.
Letakarjuk és 1,5 órát langyos helyen a kétszeresére kelesztjük (laza, szakadós, buborékos lesz). Fakanállal a széleit körben behajtogatjuk (nem tömörítjük). Letakarjuk, míg a sütőt bemelegítjük, kb. 15 perc.
A sütőbe beteszünk egy fél tepsi vizet, a rácsra pedig a fedeles sütőedényt (ami bírja a hosszabb ideig tartó magas hőfokot). 250 fokra melegítjük a sütőt.
A forró sütőedényt kivesszük, beleöntjük a tésztát, 25 percig fedővel, majd fedő nélkül 15 percig teljes hőfokon sütjük – elkészülés előtt pár perccel takarékra tesszük.
Aranybarna, repedezett tetejű, kis vekni/buci lesz belőle.
Megjegyzés:A sütőedénynek nagyon tisztának kell lennie, akkor nem ragad bele a tészta (különben vajazni-lisztezni kell).
I. – Buci forma
II. – Vekni forma
Ez egy rövidebb kelesztésű idejű DNK recept, melyet kisebb adagra alakítottam át. (Kb. 1 kg-os kenyérhez az anyagok duplája kell és a sütési idő 30 és 20 perc, valamint nagyobb, kb. 2,5 - 3 liter űrtartalmú sütőedény.)
(Nem saját recept, csak kis adag)
Biztosan jó, majd kipróbálom. A liszthez egy kis búzakorpa keverhető, gondolom. Vagy hogyan lehet barnává, pontosabban teljes kiőrlésű lisztesebbé varázsolni?
Milyen érdekes egy jó fotó fő étkünket a kenyeret is kívánatossá tudjuk tenni. Gratulálok a recepthez
Laura! Keverheted a lisztet, csak kb. 30 százalékban legyen benne BL50-es. - És akkor érdemes este elkészíteni, reggelre (12 óra múlva) sütheted is. Ez egy könnyű változat. De nagyon finom!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.