Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » DNK-Dagasztás nélküli kenyér, kicsi

felvitel dátuma: 2011-03-04 15:38:08       mai nézettség: 1       nézettség: 2248
részletes recept
DNK-Dagasztás nélküli kenyér, kicsi
Hozzávalók 2 személyre:
  • 38 dkg liszt (BL-55)
  • 1/2 evőkanál porélesztő
  • 1/2 evőkanál cukor (méz, édesítő)
  • 1,5 teáskanál (lehet kevesebb)
  • 2,5 dl víz
  • 0,5 dl tej
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Adag: kb. 1/2 kg          Ovális/kerek tál méret: 1,5 liter űrtartalmú

A száraz anyagokat egy keverőtálban összekeverjük, hozzáadjuk a nedves anyagokat és gyors mozdulattal masszát csinálunk belőle.
Letakarjuk és 1,5 órát langyos helyen a kétszeresére kelesztjük (laza, szakadós, buborékos lesz). Fakanállal a széleit körben behajtogatjuk (nem tömörítjük). Letakarjuk, míg a sütőt bemelegítjük, kb. 15 perc.
A sütőbe beteszünk egy fél tepsi vizet, a rácsra pedig a fedeles sütőedényt (ami bírja a hosszabb ideig tartó magas hőfokot). 250 fokra melegítjük a sütőt.
A forró sütőedényt kivesszük, beleöntjük a tésztát, 25 percig fedővel, majd fedő nélkül 15 percig teljes hőfokon sütjükelkészülés előtt pár perccel takarékra tesszük.
Aranybarna, repedezett tetejű, kis vekni/buci lesz belőle.

Megjegyzés:A sütőedénynek nagyon tisztának kell lennie, akkor nem ragad bele a tészta (különben vajazni-lisztezni kell).

I. – Buci forma
II. – Vekni forma

Ez egy rövidebb kelesztésű idejű DNK recept, melyet kisebb adagra alakítottam át. (Kb. 1 kg-os kenyérhez az anyagok duplája kell és a sütési idő 30 és 20 perc, valamint nagyobb, kb. 2,5 - 3 liter űrtartalmú sütőedény.)

(Nem saját recept, csak kis adag)
 

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Laura 2011 március 4

Biztosan jó, majd kipróbálom. A liszthez egy kis búzakorpa keverhető, gondolom. Vagy hogyan lehet barnává, pontosabban teljes kiőrlésű lisztesebbé varázsolni?

10/10 admin 2011 március 8

Milyen érdekes egy jó fotó fő étkünket a kenyeret is kívánatossá tudjuk tenni. Gratulálok a recepthez

0/10 Zia50 2011 március 8

Laura! Keverheted a lisztet, csak kb. 30 százalékban legyen benne BL50-es. - És akkor érdemes este elkészíteni, reggelre (12 óra múlva) sütheted is. Ez egy könnyű változat. De nagyon finom!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*