Nagyon jó,és egyszerű!
4 cs. vaníliás pudingpor (főzős)
2 cs. vaníliás cukor
10 evők. porcukor
1 l víz
7 tojásfehérje
5 evők. porcukor
7 tojássárgája
20 dkg porcukor
9 evők. víz
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 evők. kakaópor
4 dl tejszín
csokireszelék
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd amikor kifehéredett, akkor kanalanként beleadagoljuk a vizet. Egy külön tálkában összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojásos masszához adjuk egyesével kikeverve. Közepes méretű, Ramával kikent és lisztezett tepsibe öntjük a masszát, majd 150 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Nálam pontosan 20 perc volt. Krém: egy liter vízben megfőzőm a pudingport a kétfajta cukorral és még melegen belekeverem a tojásfehérje felvert habját a pudingba. A tésztát kivesszük a sütőből, rákenjük a pudingos krémet, majd 5 percre visszatesszük, hogy kicsit megkérgesedjen a teteje. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt felverjük habbá és a krém tetején szépen elkenjük, majd csokireszelékkel megszórva szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.