Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Diótorta

felvitel dátuma: 2013-04-28 22:23:26       mai nézettség: 1       nézettség: 2014
részletes recept
Diótorta
Hozzávalók 6 személyre:
  • Tészta::(piskóta)12 db tojás
  • 12 ek kristálycukor
  • 12 ek liszt
  • 3 db sütőpor
  • 6 ek darát dió

Krém:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3-4 evőkanál darált dió
  • 3 ek liszt
  • kevés darabos dió
  • csokidara
  • 12,5 dkg Rama margarin
  • 20 dkg porcukor
  • pici rum, vagy aroma
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

4 tojást ketté választunk. A sárgákat kikeverjük a cukor felével és 2 ek dióval. A maradék cukrot a fehérjékhez adjuk és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a sárgákat és a lisztet felváltva, majd alaposan eldolgozzuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. A masszát simítsuk egy 26 cm-es kivajazott és lisztezett formába, majd süssük 180 fokon tűpróbáig. A maradék alapanyagokból sütünk még két ilyen lapot, majd hagyjuk kihűlni őket. A krémhez 2-3 ek tejben keverjük el a lisztet és a pudingporokat, majd öntsük fel a maradék tejjel és főzzük sűrű krémmé. Ha kihűlt akkor robotgéppel dolgozzuk bele a Rama margarint és a rumot, majd kihabosítás után adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a darált diót. Töltsük meg a krémmel a lapokat, majd vonjuk be a torta tetejét és oldalát is. Ízlés szerint díszítjük a tortát.

Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*