Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Dióspalacsinta, madártejjel

felvitel dátuma: 2016-04-18 00:25:07       mai nézettség: 1       nézettség: 1255
részletes recept
Dióspalacsinta, madártejjel
Hozzávalók 6 személyre:

Palacsintához:

20 dkg liszt

2 db tojás

 1/2 l tej

1 kk. vanilia aroma

1 csipet 

Töltelékhez:

15 dkg dióbél

10 dkg xillit

10 dkg édes morzsa

1 citrom reszelt héjja

10 dkg mazsola

Madártejhez:

1 l tej

4 db tojás

10 dkg xillit

1/2 rúd vanilia vagy 1 kk vanilia aroma

1 ek. liszt

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A hozzávalókból palacsintát sütök

1,5 dl vízből a xillittel szirupot főzök, hozzáöntöm a darált diót, éa a tűzről levéve hozzákeverem a többi hozzávalót.

A lisztet elkeverem a xillittel, hozzáadom a tojások sárgáját és jó habosra kavarom.majd hozzáöntöm a közben felforralt tejet és pár percig visszatéve a tűzre, kavargatom, hogy a liszt íze elfőjjön.

A palacsintákat megtöltöm a diókrémmel, feltekerem és  négy részre vágom. Az így kapott hengereket egy jénai tálba sorakoztatom, majd a madártejjel leöntöm. 

Tálalás előtt a tojások fehérjét felverem két evőkanál cukorral és egy csipet sóval, majd az így kapott kemény habból egy tányérra kiszaggatok evőkanállal habgaluskákat, és 10-15 másodpercre a mikróba teszem. Ezután a galuskákat rápakolom a madártejes palacsinták tetejére. Díszíthetem negyedekre vágott földieperrel.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*