Palacsintához:
20 dkg liszt
2 db tojás
1/2 l tej
1 kk. vanilia aroma
1 csipet só
Töltelékhez:
15 dkg dióbél
10 dkg xillit
10 dkg édes morzsa
1 citrom reszelt héjja
10 dkg mazsola
Madártejhez:
1 l tej
4 db tojás
10 dkg xillit
1/2 rúd vanilia vagy 1 kk vanilia aroma
1 ek. liszt
A hozzávalókból palacsintát sütök
1,5 dl vízből a xillittel szirupot főzök, hozzáöntöm a darált diót, éa a tűzről levéve hozzákeverem a többi hozzávalót.
A lisztet elkeverem a xillittel, hozzáadom a tojások sárgáját és jó habosra kavarom.majd hozzáöntöm a közben felforralt tejet és pár percig visszatéve a tűzre, kavargatom, hogy a liszt íze elfőjjön.
A palacsintákat megtöltöm a diókrémmel, feltekerem és négy részre vágom. Az így kapott hengereket egy jénai tálba sorakoztatom, majd a madártejjel leöntöm.
Tálalás előtt a tojások fehérjét felverem két evőkanál cukorral és egy csipet sóval, majd az így kapott kemény habból egy tányérra kiszaggatok evőkanállal habgaluskákat, és 10-15 másodpercre a mikróba teszem. Ezután a galuskákat rápakolom a madártejes palacsinták tetejére. Díszíthetem negyedekre vágott földieperrel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.