Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Tészta ételek recept » Diós-Napraforgó kalács

felvitel dátuma: 2012-12-21 12:24:10       mai nézettség: 2       nézettség: 2349
részletes recept
Diós-Napraforgó kalács
Hozzávalók 4 személyre:

Két napraforgóhoz:

-250 ml meleg tej
-50 ml meleg víz
-4 dkg friss élesztő
-5 evőkanál cukor
-1 kiskanál 
-2  tojássárgája jól kikavarva
-8 dkg olvasztott vaj
-cukor (ízlés szerint)
vaníliáscukor
- 1 tojás (a kenéshez)
-60 dkg liszt
Töltelék:
-40dkg darált dió
kevés meleg tej
cukor(izlés szerint)
-1 vaníliáscukor
-2 tojás fehérje
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A tésztát  jól összegyúrom és kb  1 órát kelesztemmajd 6  db kört nyújtok .(előre az élesztőt felfuttatom kis cukros langyos tejben)

A 2 tojásfehérjét kemény habbé verem  beleteszek ízlés szerint cukrot  vaniliacukrot a diót és annyi meleg tejet hogy puha tölteléket kapjunk .
Az első lapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem
Megkenem a  diós töltelékkel, majd kinyújtom a második  lapot és befedem,ismét diós töltelék és befedem .(ezt mégegyszer megismétlem a második kaláccsal)
Egy pohárral kijelölöm a napraforgó közepét, majd egy késsel felcsíkozom a tésztát.Minden csíkot tetszés szerint kétszer vagy háromszor megcsavarok. Kb. 30 percig  pihentetem   majd  megkenem tojással. A közepét megszórom vágott dióval .
 Előmelegített sütőben 25-30perc alatt szép pirosra sütöm.(tűpróba)

Szakács: Éva


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Mancika 2012 december 22

Szuper Jó! Jó étvágyat! Puszi. Boldog karácsonyt!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*