Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Diós-meggyes piskóta

felvitel dátuma: 2011-06-30 20:10:29       mai nézettség: 1       nézettség: 2369
részletes recept
Diós-meggyes piskóta
Hozzávalók 6 személyre:

20 dkg őrölt dió

kb. 30 dkg meggy

a piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál víz, 8 ek. liszt, 1 sütőport, 8 ek. kristálycukor, 1 vaniliáscukor, resztelt citromhéj

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A 4 tojás fehérjét először a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk  a tojások sárgáját, majd  a sütőporral elkevert lisztet és a vizet

Sütőpapirral kibéleljük a tepsit. Megszórjuk az őrölt dióval, ráterítjük a kimagozott meggyet (nem kell cukrozni sem a diót, sem a meggyet, elég édes lesz a piskóta úgyis, és jön úgyis a Hamburger adó !)  Majd egyenletesen  ráöntjük a kikevert masszát

Kb. 180 fokon (légkeveréses sütőben) megsütjük (tűpróba !).

Kifordítjuk a tepsiből, szeleteljük, szükség szerint esetleg porcukorral meghintjük.  (Én köralakúra formáztam - pogácsaszaggatót használva, tetejét tejszínhabbal díszitve, meggyszemekkel körberakva tálaltam.) 

Isteni finom, könnyű tészta ! Gyorsan elfogy !  A meggyszezon után más idénygyümölccsel is elkészíthető.

étvágyat !

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*