20 dkg őrölt dió
kb. 30 dkg meggy
a piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál víz, 8 ek. liszt, 1 sütőport, 8 ek. kristálycukor, 1 vaniliáscukor, resztelt citromhéj
A 4 tojás fehérjét először a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a sütőporral elkevert lisztet és a vizet.
Sütőpapirral kibéleljük a tepsit. Megszórjuk az őrölt dióval, ráterítjük a kimagozott meggyet (nem kell cukrozni sem a diót, sem a meggyet, elég édes lesz a piskóta úgyis, és jön úgyis a Hamburger adó !) Majd egyenletesen ráöntjük a kikevert masszát.
Kb. 180 fokon (légkeveréses sütőben) megsütjük (tűpróba !).
Kifordítjuk a tepsiből, szeleteljük, szükség szerint esetleg porcukorral meghintjük. (Én köralakúra formáztam - pogácsaszaggatót használva, tetejét tejszínhabbal díszitve, meggyszemekkel körberakva tálaltam.)
Isteni finom, könnyű tészta ! Gyorsan elfogy ! A meggyszezon után más idénygyümölccsel is elkészíthető.
Jó étvágyat !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.