Hozzávalók tészta:
30 dkg.liszt
20 dkg rama margarin
8 dkg por eritrit /édesítő/
csipet só
3 db tojássárgája
1 cs.vaníliacukor
Töltelék hozzávalók:
kb.20 dkg magozott édesített meggy
20 dkg darált dió
3 db tojásfehérje
15 dkg por eritrit
pár csepp citromlé,vagy ecet
ici-pici só
Meggy elkészítés:
A meggyet kimagozzuk, 1ek. folyékony édesítővel összekeverjük és félretesszük.
Tészta elkészítés:
A lisztet tálba öntjük, összekeverjük a sóval, eritrittel, vaníliacukorral, összemorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a tojások sárgáját és linzertésztát gyúrjuk belőle.
Kosárka formákba nyomkodjuk, ez az adag 24 db. kosárkára elegendő, 2,5 dkg/ kosárka.
Töltelék elkészítés:
A diót megdaráljuk,a tojások fehérjét az édesítővel és pár csepp citrommal/ecettel és a pici sóval kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a darált diót.
A töltelékből egy-egy kiskanálnyit a tésztával bélelt kosarak aljára teszünk, erre rakjuk a lecsorgatott meggyet, majd a maradék tölteléket egyenlő arányban elosztjuk rajtuk.
Előmelegített sütőben 175 fokon,a sütő alsó harmadára toljuk és kb. 40 percig sütjük. /világosbarnára/
Hűtjük, kiszedjük a kosárkákból, meghintjük por eritrittel és tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Saját családi recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.