Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Diós-meggyes kosárkák Katától /cukormentes/

felvitel dátuma: 2018-07-24 20:47:52       mai nézettség: 1       nézettség: 918
részletes recept
Diós-meggyes kosárkák Katától /cukormentes/
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók tészta:
30 dkg.liszt
20 dkg rama margarin
8 dkg por eritrit /édesítő/
csipet só 
3 db tojássárgája
1 cs.vaníliacukor

Töltelék hozzávalók:
kb.20 dkg magozott édesített meggy
20 dkg darált dió
3 db tojásfehérje
15 dkg por eritrit
pár csepp citromlé,vagy ecet
ici-pici só

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Meggy elkészítés:
A meggyet kimagozzuk, 1ek. folyékony édesítővel összekeverjük és félretesszük.

Tészta elkészítés:
A lisztet tálba öntjük, összekeverjük a sóval, eritrittel, vaníliacukorral, összemorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a tojások sárgáját és linzertésztát gyúrjuk belőle.
Kosárka formákba nyomkodjuk, ez az adag 24 db. kosárkára elegendő, 2,5 dkg/ kosárka.

Töltelék elkészítés:
A diót megdaráljuk,a tojások fehérjét az édesítővel és pár csepp citrommal/ecettel és a pici sóval kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a darált diót.

A töltelékből egy-egy kiskanálnyit a tésztával bélelt kosarak aljára teszünk, erre rakjuk a lecsorgatott meggyet, majd a maradék tölteléket egyenlő arányban elosztjuk rajtuk.

Előmelegített sütőben 175 fokon,a sütő alsó harmadára toljuk és kb. 40 percig sütjük. /világosbarnára/
Hűtjük, kiszedjük a kosárkákból, meghintjük por eritrittel és tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Saját családi recept

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*