Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Egész évben alkalmazható receptek » diós-mákos gyors beigli receptem

felvitel dátuma: 2014-01-03 15:17:34       mai nézettség: 1       nézettség: 1951
részletes recept
diós-mákos gyors beigli receptem
Hozzávalók 8 személyre:
tészta

60 dkg liszt
25 dkg margarin
1 adag élesztő
2.5 dl tej
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
..............................................................................
.töltelék.

20 dkg.darált mák
15 dkg cukor
1 citrom leve és reszelt héja...
kb 1,5 dl tej
.............................................................................
 
20 dkg darált dió.
.5 dkg cukor,,
1 citrom leve,,reszelt héja,
1 kupica rum..
1,5 dl víz
.............................................................................
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:


a liszttel elmorzsoljuk az élesztőt majd a többi anyaggal tésztát gyúrunk
Négy részre osztjuk.Kinyújtjuk és megtöltjük a töltelékekkel..(dió..Mák)
Feltekerjük és kizsírozott tepsibe rakjuk. Megkenjük fel vert tojással ..megszurkáljuk és másnapig hűtőbe tesszük...
Másnap újra megkenjük felvert tojással megszurkáljuk és előmelegített sütőben lassú tűznél tűpróbáig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni és utána szeleteljük

töltelék.
.darált mák 20 dkg 15 dkg cukor 1 citrom leve és reszelt héja...kb 1,5 dl tejjel felfőzzük

20 dkg darált dió..5 dkg cukor,,1 citrom leve,,reszelt héja, 1 kupica rum..1,5 dl vízzel felfőzzünk
Szakács:


Film link: http://www.receptlap.hu/recept/diós-mákos_ gyors_ beigli receptem_10838

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*