Gyönyörű szép nem repedt ki!Ha én ilyet tudnék!
Hozzávalók: 75 dkg. liszt 20 dkg. zsír,7.5 dkg. cukor,2 egész tojás,2 dl. tej 2 dkg. élesztő,pici só.
Töltelék:20 dkg. dió, 22 dkg, cukor,1.5 dl. tej,
20 dkg. mák, 26 dkg. cukor,1.5 dl. tej,
tojás a kenéshez
a tejet meglangyositjuk, beleteszünk 2 kocka cukrot, az élesztöt, ha az élesztő feljön a pohár tetejéig beleöntjük a liszt,zsír, tojás ,sóés a cukor keverékébe. jól kidolgozzuk, és pihentejük. ha megkelt a tészta, 4 cipót csinálunk belőle. maj a következő krémmel töltjük.
a töltelékhez valókat felfőzzük, majd kihűtjük. a cipókat egyessével elnyújtjuk, és rákenjük a kihűlt tölteléket. két diós, és két mákos lapunk lesz. szorosan felcsavarjuk, sütő lemezre tesszük, úgy hogy ne érjenek össze. tetejét felvert tojással megkenjük,pihentetjük fél órát , közben villával az oldalai megböködjük, akkor nem reped meg. lassú tüznél szép pirosra sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.