24 x 18 cm-es tepsihez:
Tészta:
25 dk liszt
12,5 dk margarin
1 tojás
3-4 ek víz
Töltelék:
12,5 dk csokoládé(magas kakaótartalmú)
12,5 dk margarin
3 tojás
20 dk porcukor
15 dk liszt
10 dk dió
2 cs vaníliás cukor
rumaroma
reszelt narancshéj
Tészta:
A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd hozzáadni a tojást és kanalanként a vizet.(lehet nem lesz szükség mind a 4 kanál vízre)
Gyors mozdulatokkal összegyúrni, majd 10 percre a hűtőbe tenni pihenni.
A tepsit kibélelni sütőpapírral és belehelyezni a kinyújtott tésztát úgy, hogy a szélét is befedje. Sütőpapírt tenni a tészta tetejére és valamilyen nehezéket önteni rá.(én rizst tettem bele)
Előmelegített sütőben, közepes lángon 10 percig elősütni. A sütőből kivéve a nehezéket eltávolítani és hűlni hagyni a tésztát.
Töltelék:
A margarint és a csokoládét gőz fölött felolvasztani, majd langyosra hűteni.
Ha már csak langyos hozzákeverni a cukrot, a rumaromát, a reszelt narancshéjat és egyesével az egész tojásokat. Végül belekeverni a lisztet és a darabokra vágott diót.
Ezt a masszát ráönteni az elősütött tésztára.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 percig sütni.(én légkeverésnél, 150 fokon 20 percig sütöttem) Nem szabad nagyon kiszárítani.
Tálaláskor a tetejét olvasztott fehér csokoládéval díszítettem. Lehet mellé lekvárt, fagylaltot vagy tejszínhabot kínálni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.