Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Diós-citromkrémes pite

felvitel dátuma: 2011-04-15 19:40:58       mai nézettség: 1       nézettség: 1292
részletes recept
Diós-citromkrémes pite
Hozzávalók 8 személyre:
  • 2 tojás
  • 1 kis doboz kefír
  • 10 dkg (pirított) dió, darálva
  • 1 cs.vaniliás cukor
  • 16 dkg liszt + a forma kiszórásához
  • fél cs.sütőpor
  • 8 dkg kristálycukor
  • 1 alma hámozva,reszelve
  • fél dl olaj
  • csipet só
  • vaj a forma kenéséhez
  • dió,citromszeletek a díszítéshez

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 kis citrom reszelt héja és leve
  • 5 dkg porcukor
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük,a tojássárgáját, a kefirt, az olajat és a reszelt almát pedig elkeverjük egy tálban, majd a habhoz adjuk.A darált diót, a vaniliás cukrot, a lisztet, a sütőport, a sót  összekeverjük, és ezt is a habba forgatjuk. Kivajazunk egy 20-25 cm átmérőjű piteformát, lisztezzük,majd beletöltjük a masszát.170-180 fokra előmelegített sütőben először 15 percig sütjük,majd onnét számítva ,hogy szépen megemelkedett, további 10-15 percig sütjük.A formában hagyjuk langyosra hűlni,majd egy tálra helyezzük.A robotgép lassú fokozatán  a mascarponét simára keverjük a citrom héjával, levével és a porcukorral.Ezután gyors fokozaton krémes állagúra habosítjuk. Egy kenőkés kegítségével a kihűlt tésztára kenjük  a krémet,a tetejét megcsapkodjuk,hogy rusztikus legyen. A szeletket egész dióval,citromszeletekkel díszíthetjük.


 

Szakács: Zsazsa


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*