A krémhez:
A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük,a tojássárgáját, a kefirt, az olajat és a reszelt almát pedig elkeverjük egy tálban, majd a habhoz adjuk.A darált diót, a vaniliás cukrot, a lisztet, a sütőport, a sót összekeverjük, és ezt is a habba forgatjuk. Kivajazunk egy 20-25 cm átmérőjű piteformát, lisztezzük,majd beletöltjük a masszát.170-180 fokra előmelegített sütőben először 15 percig sütjük,majd onnét számítva ,hogy szépen megemelkedett, további 10-15 percig sütjük.A formában hagyjuk langyosra hűlni,majd egy tálra helyezzük.A robotgép lassú fokozatán a mascarponét simára keverjük a citrom héjával, levével és a porcukorral.Ezután gyors fokozaton krémes állagúra habosítjuk. Egy kenőkés kegítségével a kihűlt tésztára kenjük a krémet,a tetejét megcsapkodjuk,hogy rusztikus legyen. A szeletket egész dióval,citromszeletekkel díszíthetjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.