Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » diós-almás pitém

felvitel dátuma: 2014-01-31 20:39:30       mai nézettség: 1       nézettség: 1562
részletes recept
diós-almás pitém
Hozzávalók 6 személyre:

tészta
45 dkg liszt....10 dkg cukor....10 dkg zsír....1 cs sütőpor....1 db tojás
1 evőkanál tejföl....1 citrom reszelt héja és citrom felének a leve

töltelék
1 kg alma....1 mokkás kanál őrölt fahéj....10 dkg cukor
1 marék zsemlemorzsa....15 dkg porcukor
20 dkg dió.......

szóráshoz
20 dkg durvára vágott dió.......3 db tojás
Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:


a liszthez adjuk a cukrot ...a sütőport és elmorzsoljuk a zsírt.....ezután hozzá adjuk a többi hozzávalókat és jól kidolgozzuk...és kicsit pihentetjük kb 1 órát
az almákat megpucoljuk nagy lyukú reszelőn lereszeljük és összekeverjük a fahéjjal és a cukorral....és ezt is állni hagyjuk
A diót a töltelékhez ledaráljuk...a szóráshoz durvára vágjuk

a tésztát két részre vesszük és egyenként átgyúrjuk és a tepsi nagyságára az első lapot kinyújtjuk...beletesszük a tepsibe és megszórjuk vékonyan zsemlemorzsával
és beterítjük a kinyomkodott reszelt almával megszórjuk a darált dióval
Erre tesszük a kinyújtott másik lapot ..széleit körbe megnyomkodjuk és a tetejét villával megszurkáljuk.
A tetejét megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a durvára vágott dióval.
175 fokos sütőben kb 30-35 percig sütjük---amíg a teteje szépen megpirul....Még a tepsiben megszórjuk porcukorral és ott hagyjuk kihűlni
Szakács:


Film link: http://www.receptlap.hu/recept/diós_almás_pitém_11326

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*