Nagyon fincsi süti!Mentettem!Köszi!
60 dg simaliszt
1 margarin
15 dg zsír + fél deci olaj a lekenéshez
2 egész tojás
15 dg porcukor, csipetnyi só
1 sutopor, 1 -1 vaníliás és fahéjas cukor
20 dg baracklekvár
15 dg darált dió
A sutoporos lisztben elmorzsoljuk a vajat és a zsírt, hozzáadjuk a két tojást és a porcukrot, gyors mozdulatokkal osszedolgozzuk és legalább egy órára betesszuk a hutobe. Utána elveszunk a tésztából kb. egy harmadnyit, amit visszateszunk a hutobe.
A kétharmad tésztát kinyújtjuk és a tepsire helyezzuk. Nálam ez most 42x40-es suto volt, mert szeretjuk a vékony tésztát. Magasabb akkor lesz, ha kisebb tepsiben sutjuk.
Vastagon megkenjuk baracklekvárral, meghintjuk az orolt dió, vaníliás és fahéjas cukor keverékével és a maradék tésztával berácsozzuk.
A rácsokat megkenjuk olajjal és 25 percig légkeverés nélkul sutjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.