Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Diós rácsos suti

felvitel dátuma: 2011-11-26 11:30:51       mai nézettség: 1       nézettség: 1754
részletes recept
Diós rácsos suti
Hozzávalók 12 személyre:

60 dg simaliszt

1 margarin

15 dg zsír + fél deci olaj a lekenéshez

2 egész tojás

15 dg porcukor, csipetnyi só

1 sutopor,  1 -1 vaníliás és fahéjas cukor

20 dg baracklekvár

15 dg darált dió

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A sutoporos lisztben elmorzsoljuk a vajat és a zsírt, hozzáadjuk a két tojást és a porcukrot, gyors mozdulatokkal osszedolgozzuk és legalább egy órára betesszuk a hutobe. Utána elveszunk a tésztából kb. egy harmadnyit, amit visszateszunk a hutobe.

A kétharmad tésztát kinyújtjuk és a tepsire helyezzuk. Nálam ez most 42x40-es suto volt, mert szeretjuk a vékony tésztát. Magasabb akkor lesz, ha kisebb tepsiben sutjuk.

Vastagon megkenjuk baracklekvárral, meghintjuk az orolt dió, vaníliás és fahéjas cukor keverékével és a maradék tésztával berácsozzuk.

A rácsokat megkenjuk olajjal és 25 percig légkeverés nélkul sutjuk.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 november 26

Nagyon fincsi süti!Mentettem!Köszi!

0/10 Timcsike 2011 november 26

Szeretem Annám az ilyen egyszerű recepteket, ahogy dióm lesz, ki is próbálom!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*