De jó ez a recept!Egyszerű és mivel nagyon régi biztos annál finomabb is!Szeretem a régi recepteket! :)Ki fogom próbálni!
Hozzávalók:30 dkg. liszt,1 cs. sütőpor,18 dkg. zsir, 10 dkg. porcukor, 1 citrom leve,és héja1 egész tojás.,
Töltelékhez:20 dkg. porcukor,15 dkg. rarált dió, 3 tojás sárgája,fél cs. vaniliás cukor.3 tojás fehérje
kevés barack lekvár.
Tésztát készitünk a hozzávalókból,1 órát pihentetjük, majd a tészta három negyed részét kinyujtjuk, és tepsibe tesszük.Elkészítjük a tölteléket. ahozzávalókat jól kiveverjük, a végén tesszük bele a tojások keményre vert habját.Megkenjük barack lekvárral, ráöntjük a tölteléket,szép egyenletesen elsimitjuk rajt. A félretett tésztábol vékony rudakat sodrunk, és berácsozzuk a tésztát. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük
A tetejét díszithetjük egész szem dióval.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.