Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Könnyű » Diós pogácsa

felvitel dátuma: 2014-04-04 19:11:49       mai nézettség: 2       nézettség: 1443
részletes recept
Diós pogácsa
Hozzávalók 4 személyre:

 

60 dkg liszt
25 dkg vaj v. margarin
20 dkg ömlesztett sajt
2 tojás sárgája
2 csapott evőkanál
3 dkg élesztő cukros tejben felfuttatva
+ 1 felvert tojás a kenéshez
dióbél a tetejére
kb. 1,5 dl tej

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A lisztbe belekeverem a sót, elmorzsolom benne a margarint.
Beleteszem az ömlesztett sajtot.
Az élesztőt langyos tejben felfuttatom.
Hozzáadom a liszthez, beleteszem a két tojás sárgáját és összegyúrom a tésztát.

A tésztát szobahőmérsékleten pihentetetem kb. 1 órán át.
Lisztezett munkalapon kb. ujjnyi vastagra nyújtom, kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatom és sütőpapíros tepsire rakom.
Rövid pihentetés után lekenem felvert tojással  és fél dióbéllel díszítem.

Előmelegített sütőben kb. 200oC-on pirosra sütöttem.

Megjegyzés: Tehetünk még bele egy evőkanál tejfölt, de ez el is maradhat!

Szakács: Kormi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*