60 dkg liszt
25 dkg vaj v. margarin
20 dkg ömlesztett sajt
2 tojás sárgája
2 csapott evőkanál só
3 dkg élesztő cukros tejben felfuttatva
+ 1 felvert tojás a kenéshez
dióbél a tetejére
kb. 1,5 dl tej
A lisztbe belekeverem a sót, elmorzsolom benne a margarint.
Beleteszem az ömlesztett sajtot.
Az élesztőt langyos tejben felfuttatom.
Hozzáadom a liszthez, beleteszem a két tojás sárgáját és összegyúrom a tésztát.
A tésztát szobahőmérsékleten pihentetetem kb. 1 órán át.
Lisztezett munkalapon kb. ujjnyi vastagra nyújtom, kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatom és sütőpapíros tepsire rakom.
Rövid pihentetés után lekenem felvert tojással és fél dióbéllel díszítem.
Előmelegített sütőben kb. 200oC-on pirosra sütöttem.
Megjegyzés: Tehetünk még bele egy evőkanál tejfölt, de ez el is maradhat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.