Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Diós Piskóta Meggyes Vaniliás Krémmel

felvitel dátuma: 2013-05-18 19:18:38       mai nézettség: 1       nézettség: 1456
részletes recept
Diós Piskóta Meggyes Vaniliás Krémmel
Hozzávalók 6 személyre:

-Piskótához ....

6 tojás

10 kanál cukor

-7 kanál liszt

-3 kanál darált dió

-2 evő kanál olaj

-2 kanál viz vagy tej 

1 sütőpor

-citrom reszelt héja

Krém-

-6 dl tej 

-2 vaniliás puding 

-25 dkg margarin 

26 dkg porcukor 

-kimagvalt meggy befőtt 

Tetejére -

tejszinhab

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

-a 6 tojás fehérjét felverjük a 10 kanál cukorral 

-a kemény habba adagoljuk a tojások sárgáját 

-+ a két kanál olajat + 2 kanál tejet /vagy vizet

a lisztbe elkeverjük a sütőport és 

-óvatosan belekeverjük  

a tojásos masszába

-+ a citrom reszelt héja

-előmelegitett sütőben 15-20 perc alatt ( tüpróbáig ) megsütjük

Krém

-megfőzzük a 6 dl tejbe a két vaniliás pudingot ( lehet bele 1 kanál lisztet is tenni annál keményebb a krém)

-haggyuk kihülni -

közben kikavarjuk a margarint és a porcukrot s a kihült pudingal összekeverjük 

-a meggyet lecsöpögtetjük...kicsit összedaraboljuk és a krémbe keverjük 

-ezzel a krémmel megkenem a 2-vagy 3 részre vágott piskótát 

-lehet dísziteni meggyel tejszinhabbal

Szakács: Lívia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*