-Piskótához ....
6 tojás
10 kanál cukor
-7 kanál liszt
-3 kanál darált dió
-2 evő kanál olaj
-2 kanál viz vagy tej
1 sütőpor
-citrom reszelt héja
Krém-
-6 dl tej
-2 vaniliás puding
-25 dkg margarin
26 dkg porcukor
-kimagvalt meggy befőtt
Tetejére -
tejszinhab
-a 6 tojás fehérjét felverjük a 10 kanál cukorral
-a kemény habba adagoljuk a tojások sárgáját
-+ a két kanál olajat + 2 kanál tejet /vagy vizet
a lisztbe elkeverjük a sütőport és
-óvatosan belekeverjük
a tojásos masszába
-+ a citrom reszelt héja
-előmelegitett sütőben 15-20 perc alatt ( tüpróbáig ) megsütjük
Krém
-megfőzzük a 6 dl tejbe a két vaniliás pudingot ( lehet bele 1 kanál lisztet is tenni annál keményebb a krém)
-haggyuk kihülni -
közben kikavarjuk a margarint és a porcukrot s a kihült pudingal összekeverjük
-a meggyet lecsöpögtetjük...kicsit összedaraboljuk és a krémbe keverjük
-ezzel a krémmel megkenem a 2-vagy 3 részre vágott piskótát
-lehet dísziteni meggyel tejszinhabbal
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.