Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Diós piskóta holdacskák

felvitel dátuma: 2011-03-01 20:00:38       mai nézettség: 1       nézettség: 7373
részletes recept
Diós piskóta holdacskák
Hozzávalók 4 személyre:

3 db tojás
25 dkg kristálycukor
12 dkg vaj
1 tasak sütöpor
25 dkg liszt
1 dl tej
10 dkg dió
1 tasak vaniliacukor
 



 

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A 3 tojássárgáját, 25 dkg kristálycukrot és 12 dkg vajat habosra kikeverjük, majd apránként, felváltva, hozzáadjuk az 1 tasak sütöporral elkevert 25 dkg lisztet és 1 dl tejet, végül a tojások kemény habját.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát és a tetejét sürün megszórjuk durvára vágott dióval/én most pekándiót használtam/.
Ezután elömelegített sütöbe tesszük és mérsékelt tüzön /180  celsius fok/ megsütjük. Az ajtó ajtaját míg meg nem sül a piskóta, nem szabad kinyitni, ez kb. 15 -20 perc.
Hagyjuk a tepsiben kihülni, majd araszolgatva pogácsaszaggatóval kis félholdacskákat vágunk ki belöle.
Biztos vagyok benne, hogy a "szabáshulladékkal" sem lesz gond, a süti illatára besereglett családtagok azonnal elpusztítják.Tetejét meghintjük vaníliás porcukorral.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 balics marika 2013 május 27

egyszerű és finom

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*