egyszerű és finom
3 db tojás
25 dkg kristálycukor
12 dkg vaj
1 tasak sütöpor
25 dkg liszt
1 dl tej
10 dkg dió
1 tasak vaniliacukor
A 3 tojássárgáját, 25 dkg kristálycukrot és 12 dkg vajat habosra kikeverjük, majd apránként, felváltva, hozzáadjuk az 1 tasak sütöporral elkevert 25 dkg lisztet és 1 dl tejet, végül a tojások kemény habját.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát és a tetejét sürün megszórjuk durvára vágott dióval/én most pekándiót használtam/.
Ezután elömelegített sütöbe tesszük és mérsékelt tüzön /180 celsius fok/ megsütjük. Az ajtó ajtaját míg meg nem sül a piskóta, nem szabad kinyitni, ez kb. 15 -20 perc.
Hagyjuk a tepsiben kihülni, majd araszolgatva pogácsaszaggatóval kis félholdacskákat vágunk ki belöle.
Biztos vagyok benne, hogy a "szabáshulladékkal" sem lesz gond, a süti illatára besereglett családtagok azonnal elpusztítják.Tetejét meghintjük vaníliás porcukorral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.