50 dkgl liszt
20 dkg porcukor
2kávés k sütőpor
20dkg margarin
15 dkg házi zsír
20 dkg dió
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a porcukrot, a sütőport és a darált diót. Végül gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a puha margarinnal, zsírral. Folpackba csomagolva legalább 1 órát a hűtőben pihentetjük.
A hűtőből kivett tésztából kis darabokat tépünk, majd kisujjnyi vastag rudakká sodorjuk. Azokat kb. 8 cm hosszú darabokra vágjuk. Patkó alakúra hajlítjuk, majd a két végét kicsit elvékonyítjuk.
Sütőpapíros lemezre rakjuk, egymástól kicsit távolabb. Előmelegített sütőben 170 fokon légkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.
Még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.