Hozzávalók a tésztához: 50 dkg. kiszt,1 db.tojás,1 kis doboz natur joghurt,fél dl. étolaj,1.5 teáskanál só,kb. 2 dl. langyos víz, fél csomag élesztő..3 db. kockacukor.
Töltelék: 10 dkg. darált dió, 2 evőkanál cukor, 1 vaniliás cukor, 1 citrom reszelt héja.
Elkészítés: Én kenyérsütővel csináltam, először a vízet, a cukrot és az élesztőt tettem bele, majd amikor megkelt, elindítottam a kelesztő programot.Utána az olajat, majd a liszttel elkevert sót tettem bele.Amíg a gép dolgozott, elkészítettem a tölteléket. A diót ldaráltam, a citromot megmotam, szárazra töröltem, és belereszeltem, az 1 vaniliás cukrot is hozzá kevertem.Amikor megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítottam, kicsit még kézzel átforgattam, majd 4 felé vágtam.Egy sütőlemezre tettem sütőpapírt majd az első lapot kinyújtottam kör alakra. rátettem a sütőpapír közepére, megkentem olajjal, rászortam a diós töltelék negyedét, majd a másik lap következett.Ezt mégegyszer megismételtem, majd a tetejére az utólsó lap következett. Egy lisztezett pohárral a tészta közepét benyomtam, ügyelve arra, hogy át ne szakítsa a tésztát. Ez lesz a napraforgó közepe. Egy éles késsel felcsíkozzuk a tésztát, teljesen átvágjuk, mert akkor nem lehet megtekerni. Én kettőt csavartam rajt, majd megkentem olajjal, és felvert tojással.Kis pihentetés után szép pirosra sütjük 200 fokon.Ha húsos, vagy sonkás tölteléket csinálunk bele, tetszés szerint, akkor megszórhatjuk szezámmaggal. és akár lehet főfogás is, mert nagyon laktató.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.