Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Diós napraforgó

felvitel dátuma: 2012-06-09 14:28:44       mai nézettség: 1       nézettség: 1703
részletes recept
Diós napraforgó
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg. kiszt,1 db.tojás,1 kis doboz natur joghurt,fél dl. étolaj,1.5 teáskanál ,kb. 2 dl. langyos víz, fél csomag élesztő..3 db. kockacukor.

Töltelék: 10 dkg. darált dió, 2 evőkanál cukor, 1 vaniliás cukor, 1 citrom reszelt héja.

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Elkészítés: Én kenyérsütővel csináltam, először a vízet, a cukrot és az élesztőt tettem bele, majd amikor megkelt, elindítottam a kelesztő programot.Utána az olajat, majd a liszttel elkevert sót tettem bele.Amíg a gép dolgozott, elkészítettem a tölteléket. A diót ldaráltam, a citromot megmotam, szárazra töröltem, és belereszeltemaz 1 vaniliás cukrot is hozzá kevertem.Amikor megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítottam, kicsit még kézzel átforgattam, majd 4 felé vágtam.Egy sütőlemezre tettem sütőpapírt majd az első lapot kinyújtottam kör alakra. rátettem a sütőpapír közepére, megkentem olajjal, rászortam a diós töltelék negyedét, majd a másik lap következett.Ezt mégegyszer megismételtem, majd a tetejére az utólsó lap következett. Egy lisztezett pohárral a tészta közepét benyomtam, ügyelve arra, hogy át ne szakítsa a tésztát. Ez lesz a napraforgó közepe. Egy éles késsel felcsíkozzuk a tésztát, teljesen átvágjuk, mert akkor nem lehet megtekerni. Én kettőt csavartam rajt, majd megkentem olajjal, és felvert tojással.Kis pihentetés után szép pirosra sütjük 200 fokon.Ha húsos, vagy sonkás tölteléket csinálunk bele, tetszés szerint, akkor megszórhatjuk szezámmaggal. és akár lehet főfogás is, mert nagyon laktató.

Szakács: Anna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*