Nagyon guszta, köszönöm szépen. elkészítem.
A diós részhez: 3 darab ostyalap
8 darab tojás fehérje
30 dkg kristálycukor
30 dkg őrölt dió
A krémhez:
8 tojássárgája
1 dl tej
2 púpozott evőkanál liszt
20 dkg cukor
25 dkg margarin.
1 darab ostyalap a befedéshez.
A tojásfehérjét felverjük keményre, beletesszük a cukrot, újból felverjük keményre, óvatosan hozzákeverjük az őrölt diót, elosztjuk a 3 ostyalap sima felére, 10 percig sütjük előmelegített sütőben.
Krém:A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a tejet.Megfőzzük, hűlni hagyjuk.Amikor kihűlt, beletesszük a margarint, összedolgozzuk, rákenjük a diós ostyalapokra.A tetejére helyezzük a negyedik ostyalapot, a sima fele kerül a krémes lapra,kissé préseljük.Másnap szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.