Biztos finom és nagyon egészséges !
Ezt is a paleolit szakácskönyvből vettem egy-két módosítással.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A darált diót összekeverem a szezámliszttel, nyírfacukor/xilit-ral, fahéjjal és sütőporral. Egy másik tálban felverem a tojásokat, hozzáadom a narancs levét. Összedolgozom a száraz és a folyékony alapanyagokat, lazán beleforgatom a diódarabokat. Belekanalazom a masszát a kikent muffinformába (szilikonos muffinformába nem muszáj), majd a vékony almadarabokat belenyomom a muffinok tetejébe. Sütöm kb. 30-35 percig 180 fokon. (nekem villanytűzhelyem van és alul-felül sütéssel sütöm)
Lehet tűpróbát végezni, aki nem biztos benne, hogy jó-e már a muffin.
Biztos finom és nagyon egészséges !
Én olyan kb. 190 fokon sütöttem és így elég volt neki a 25 perc. A "tésztája" kellemesen lágy maradt, és nem száradt ki mint az a muffinoknál lenni szokott. Csináltam párat alma nélkül is, de almával a nyerő. Mennyei! Kár, hogy csak 9 db lett belőle. :-)
Bocsi hány tojás kell bele?????
Kérlek, írd meg , hány tojás is kell ? Szerintem anélkül nem lehet elkészíteni, vagy igen ?
Nagyon nagyon köszi a receptet, ez igazán finom muffin :)
Igen, a tojasok kimaradtak. Szerintem 2-3 db eleg hozza. En ennyivel probalom meg!
Nem maradt ki a tojás csak a recept hossza miatt ott van mellette a gördítő sáv...amit ha lejjebb viszünk ott van , hogy 3 tojás. Nagyon finom muffin :-)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.