Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Diós -Meggyes -Rahátos Piskóta Nápolyszeletlappal!

felvitel dátuma: 2012-09-03 19:04:58       mai nézettség: 1       nézettség: 1996
részletes recept
Diós -Meggyes -Rahátos Piskóta Nápolyszeletlappal!
Hozzávalók 8 személyre:

-6 tojás fehérje

-1 bögre(250ml)kimagolt meggy

-1 bögre rahát

-1 bögre cukor

-1 bögre liszt

-20 dkg darált dió

- 1 sütőpor

-2 nápolyszeletlap

-lekvár

Krémje:

-1 vaj

-2 csomag vaniliacukor

-a 6 tojás sárgája

-100ml tej

-2 kanál liszt

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A tojások fehérjéből kemény habot verek ehez hozzáadom  a cukrot és addig verem mig elolvad a cukor  ezután óvatosan belekavarom a diót,az apróra vágott és lisztben forgatott rahátot ,a kimagvalt meggyet,a sütöport és a lisztet Kizsirozott tepsiben 150 fokon 50 percig sütöm!

Ha nincs rahátotok akkor 1és fél bögre diót és 1 és fél bögre meggyet tegyetek bele

Krémje:

A 6 tojás sárgáját jól összekeverem a cukorral lisztel és tejjel és  sürüre megfőzöm,hülni teszem

Kikavarom a vajat a vanilia cukorral mikor kihült a másik krém összekavarom.

Összeállitása:

Nápolyszeletlap+lekvár+krém+piskóta+krém+nápolyszeletlap.Tetejére glazur jön de annélkül is jó!

Szakács: Éva


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 melinda-magdolna 2012 szeptember 3

nagyon finom!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*