Szuper!!:))
1 cs Tante Fanny Friss rétestészta 200g
5 db tojás fehérje
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
40 dkg darált dió
1 dl tej
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg mazsola
A Tante Fanny friss réteslapot felhasználás előtt 15-20 percig pihenésre szobahőmérsékleten tartjuk.
Almát durva reszelővel lereszeljük, megszórjuk cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és állni hagyjuk 10 percig ( az alma levet enged ).
Az alma levét kinyomjuk.
Terítünk az asztalra egy megnedvesített konyharuhát, majd terítsünk rá egy szárazat.
Az első két lapot terítsük a konyharuhára, és kenjük meg vajjal, majd a másik két lapot 90 fokkal elfordítva terítsük rá, és ezt is kenjük meg vajjal.
A tojás fehérjéből kemény habot verünk, beleszórjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, és újra keményre felverjük.
A darált diót leforrázzuk a tejjel, mikor kihűlt, összekeverjük a kemény habbal.
A tölteléket a kitekert rétestészta egyharmadára tesszük, megszórjuk az előzőleg beáztatott mazsolával.
A tészta szélet behajtjuk, majd a konyharuhával feltekerjük, és megkenjük olvasztott vajjal.
Előmelegített sütőben 190 C fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Langyosan felszeleteljük, és tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.