A tésztához: 1 kg liszt, 5 dl tej, 20 dkg cukor, 4 tojás sárga, 15 dkg olvasztott vaj, 2 g só, 5dkg élesztő,
Töltelékhez
10 dkg darált mák
10 dkg darált dió
2 dl tej
sütő rum a diósba
20 dkg porcukor .10-10
Kenéshez
a tojások fehérje
egy csepp tej
1 cs vaníliás cukor
Szóráshoz
Vaníliás porcukor
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal jól kidagasztjuk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük a tésztát. Közben a töltelékeket a porcukorral 1-1 dl tejjel a diósat pici rummal ,külön külön kikeverjük. Ha megkelt jól a tésztánk ketté vesszük .Kinyújtjuk másfél centiméter körülire .Háromszögletüre vágjuk és a közepére rakjuk a tölteléket .Kifli formára csavarjuk.
A tepsibe sütőpapírra rakjuk .a Tetejét megkenjük a tojásfehérjés keverékkel.Amiben előzöleg belekerült a csepp tej és a vaníliás cukor.
170 fokra előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig.
Sütés közben is megkenhetjük még a tetejét.
Ha ki hűlt Vaníliás porcukorral meghintjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.