Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Diós macskaszem

felvitel dátuma: 2012-02-04 19:25:25       mai nézettség: 1       nézettség: 4345
részletes recept
Diós macskaszem
Hozzávalók 8 személyre:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 3 ek cukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 csipet
  • 1/2 citrom reszelt héj annyi tej, hogy jól nyújtható legyen a tészta

Töltelékhez:

  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja és kevés a levéből is
  • gyümölcslekvár
Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
  1. A lisztet, a cukrot, az élesztőt, a sütőport, sót, a citromhéjat összekeverjük, elmorzsoljuk a zsírral, és összegyúrjuk a tojássárgákkal, és némi tejjel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (Az élesztőt kb. 1/2 dl cukros tejben felfuttatjuk, és úgy adjuk a többihez.)
  2. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat, majd azzal is habosítjuk még kicsit.
  3. Kanállal lazán belekeverjük a darált diót. Egy sűrű, diós krémet kapunk. Az egyik tésztaadagot kb. 4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. A hossza akkora legyen, hogy keresztben beférjen a tepsibe!
  4. Az egész felületét megkenjük lekvárral, majd a két széle felől feltekerjük a téglalap hosszabb oldalait, de úgy, hogy középen kimaradjon egy kb. 2-3 ujjnyi szabad terület. Kivajazott tepsire tesszük a tésztát, eligazgatjuk, és a középen kimaradt részt "feltöltjük" a diós habbal.
  5. A másik két tésztarésszel ugyanígy járunk el, egymás mellé tesszük őket, így a 3 rudat egymás mellé helyezve, egyszerre tudjuk sütni.
  6. Előmelegített sütőben közepes lángon addig sütjük, amíg szép világos barna nem lesz a tészta.
Szakács: Arenka


Film link: http://www.nosalty.hu/recept/dios-macskaszem

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 február 5

Istenien néz ki!!Gratula!:))

0/10 Makány Aranka 2012 február 5

Köszönöm.Az íze nagyon hasonlít a zserbóéra, a tésztája viszont sokkal puhább.

10/10 Nóra 2012 február 5

Nagyon finomnak nez ki!

10/10 mezeibagoly 2012 február 5

Örülök ennek a sütinek...évtizedek óta keresem...próbálkoztam vele, de csak saccra, mert tetszett a "fazonja", de nem sikerült...most mentettem. Köszönöm.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*