A tésztához:
30 dkg finomliszt
25 dkg porcukor
15 dkg sárgabaracklekvár
8 dkg vaj
2 db tojás
1/2 db citrom héja
1 tk sütőpor
2 dl szóda (vagy szénsavas ásványvíz)
2 marék dióbél
A csokimázhoz:
10 dkg porcukor
1 tábla étcsoki
1 evőkanál étolaj
2 evőkanál holland kakaópor
ELKÉSZÍTÉS
1. A tésztához a vajat a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a tojással habosra keverjük.
Ezután belekeverjük a lekvárt, majd a sütőporral elvegyített lisztet és a szódavizet, és alaposan elkeverjük.
2. Kivajazunk és kilisztezünk egy 28 x32 tepsit és beleöntjük a tésztát, a tetejét pedig megszórjuk az apróra vágott dióbéllel.
3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük.
4. A csokimáz hozzávalóit lábasba tesszük és óvatosan melegítve sima folyósra hevítjük.
5. Ezzel locsoljuk meg a süteményt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.