A tésztához: 50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 10 dkg cukor, 3 tojás sárga, 10 dkg olvasztott vaj, 5 g só, 2,5 dkg élesztő, 1 citrom reszelt héja
Töltelékhez
400 g jó sűrű lekvár nekem házi
20 dkg dió darálva
10 dkg porcukor
Tetejére
1 tojás a kenéshez
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal jól kidagasztjuk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük a tésztát. Ha megkelt jól
ketté vesszük , ebből a gombócokból külön külön 3-3egyforma kisebb gombóc lesz a fonathoz. Egyenként kinyújtjuk és a lekvárral egyenletesen megkenjük. Majd elosztjuk a porcukorral elkevert diót is a tésztánkon .Az így megkent tésztákat feltekerjük és a 3 részt egymásba fonjuk .Én a végét kicsit összenyomtam hogy sütés közben ne nyíljon szét .Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Tetejét megkenjük jól tojással ,én még megszórtam darált cukros dióval és egy két félbe vágott diót is tettem rá.Majd 160 fokon 25 perc alatt megsütjük. Két szép fonott kalácsunk lesz .Jó étvágyat hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.