Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Diós kosárkák

felvitel dátuma: 2013-05-15 08:45:01       mai nézettség: 1       nézettség: 1522
részletes recept
Diós kosárkák
Hozzávalók 6 személyre:

40 dkg liszt
1 sütőpor
10 dkg porcukor
4 tojássárgája
25 dkg margarin
Töltelékhez:
40 dkg darált dió
30 dkg porcukor
4 tojásfehérje
10 dkg savanykás lekvár
tetejére csoki

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgájákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 2-3mm vastagra nyújtjuk,és alaposan kivajazott ,5-6cm átmérőjű kosárka formákba tesszük.Minden kosárkába 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd beborítjuk a töltelékkel.Ehhez a darált diót elkeverjük a porcukorral,majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk.A megtöltött kosárkákat tepsire sorakoztatjuk,és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra megsütjük.Ha kihűltek, a formákból kiemeljük őket, és csokit csurgatunk a tetejére.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*