40 dkg liszt
1 sütőpor
10 dkg porcukor
4 tojássárgája
25 dkg margarin
Töltelékhez:
40 dkg darált dió
30 dkg porcukor
4 tojásfehérje
10 dkg savanykás lekvár
tetejére csoki
A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgájákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 2-3mm vastagra nyújtjuk,és alaposan kivajazott ,5-6cm átmérőjű kosárka formákba tesszük.Minden kosárkába 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd beborítjuk a töltelékkel.Ehhez a darált diót elkeverjük a porcukorral,majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk.A megtöltött kosárkákat tepsire sorakoztatjuk,és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra megsütjük.Ha kihűltek, a formákból kiemeljük őket, és csokit csurgatunk a tetejére.
|
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.