A tésztához:
40 dkg liszt,
25 dkg Rámamargarin
2 tojás sárgája,
1 csm vaníliáscukor,
1 csm sütőpor,
1 púpos evőkanál porcukor,
1-2 evőkanál tejföl,
csipet só.
Diós habhoz:
4 tojás fehérje,
30 dkg p.cukor,
40 dkg darált dió.
Pár csepp citromlé, és héja.
A kosárka aljába:
Meggy lekvár,
minden kosárkába 1 szem meggy.
készítése:
A 40 dkg liszttel elkeverjük a sütőport, a csipet sót, majd a 25 dkg rámával alaposan elmorzsoljuk. Ezután belekeverjük a porcukrot, és a vaníliáscukrot. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és jól összegyúrjuk.
Diónyi darabokat belenyomkodunk a kis kosárkákba. Az aljába teszünk egy kiskanál lekvárt, és egy szem meggyet. 30 db kikuglóf lessz belőle.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a 30 dkg cukorral, majd a darált dióval összekeverjük. ( a habba tehetünk pár csepp citromlét és héját )
Ezt a habot tesszük a kuglófokba. Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.
Tálalása:
Üvegtálra szépen felsorakoztatjuk a kiskuglófokat és porcukorral meghintjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.