Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Diós kosárkák

felvitel dátuma: 2012-05-31 11:53:54       mai nézettség: 2       nézettség: 3429
részletes recept
Diós kosárkák
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

40 dkg liszt,

25 dkg Rámamargarin

2 tojás sárgája,

1 csm vaníliáscukor,

1 csm sütőpor,

1 púpos evőkanál porcukor,

1-2 evőkanál tejföl,

csipet .

 

Diós habhoz:

4 tojás fehérje,

30 dkg p.cukor,

40 dkg darált dió.

Pár csepp citromlé, és héja.

 

A kosárka aljába:

Meggy lekvár,

minden kosárkába 1 szem meggy.

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

készítése:

A 40 dkg liszttel elkeverjük a sütőport,  a csipet sót, majd a 25 dkg rámával alaposan elmorzsoljuk. Ezután belekeverjük a porcukrot, és a vaníliáscukrot. Hozzáadjuktojássárgáját, a tejfölt és jól összegyúrjuk.

 Diónyi darabokat belenyomkodunkkis kosárkákba. Az aljába teszünk egy kiskanál lekvárt, és egy szem meggyet. 30 db kikuglóf lessz belőle.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a 30 dkg cukorral, majd a darált dióval összekeverjük. ( a habba tehetünk pár csepp citromlét és héját )

Ezt a habot tesszükkuglófokba. Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.

Tálalása:

Üvegtálra szépen felsorakoztatjukkiskuglófokat  és porcukorral meghintjük.

Szakács: detty


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*