Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Diós kosárkák

felvitel dátuma: 2011-04-22 21:16:33       mai nézettség: 1       nézettség: 5260
részletes recept
Diós kosárkák
Hozzávalók 8 személyre:

 

Tészta:

50 dkg liszt

30 dkg Rama

15 dkg őrölt dió /mandula, mogyoró/

15 dkg porcukor /én most fruktózzal készítettem./

Pici só

 

Mandulakrém

 2 tojás

20 dkg cukor /itt is fruktózt tettem cukor helyett/

1 cs Rama

1mandula aroma

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

 

 

A hozzávalókat  összemorzsoljuk és tészta állagúvá gyúrjuk. 

Nagyobb diónyi adagokat az  olajozott,lisztezett kosárka formákba nyomkodjuk.

Kb 10 perc alatt halványra sütjük.

Hűtjük és kiütögetjük a formákból.

 

 A krémhez  a tojásokat a cukorral gőz fölött sűrüre főzzük Állandóan keverjük!

Levéve 1 Rámát belekeverünk,és hozzáadjuk az aromát.

Én a mandula aroma hozzáadása előtt elfeleztem és csokoládét kevertem el benne.

Így kétféle krém lett.

Kanállal megtöltögetjük a kosarakat

A mandula krém másnapra szilárdul meg ,de a csokis azonnal.

 Húsvétkor természetesen tojáscukorral díszítem.

Szakács: kohozsu


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Técsi Lászlóné 2011 május 1

Én kóstoltam, nagyon finom Éva

0/10 timcsike 2011 december 12

Mennyi jönn ki ebből a tésztamennyiségből?

0/10 Kolonicsné Horváth Zsuzsa 2012 január 9

Már nem emlékszem,dekb.35-40 db biztosan lesz.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*