Én kóstoltam, nagyon finom Éva
Tészta:
50 dkg liszt
30 dkg Rama
15 dkg őrölt dió /mandula, mogyoró/
15 dkg porcukor /én most fruktózzal készítettem./
Pici só
Mandulakrém
2 tojás
20 dkg cukor /itt is fruktózt tettem cukor helyett/
1 cs Rama
1mandula aroma
A hozzávalókat összemorzsoljuk és tészta állagúvá gyúrjuk.
Nagyobb diónyi adagokat az olajozott,lisztezett kosárka formákba nyomkodjuk.
Kb 10 perc alatt halványra sütjük.
Hűtjük és kiütögetjük a formákból.
A krémhez a tojásokat a cukorral gőz fölött sűrüre főzzük Állandóan keverjük!
Levéve 1 Rámát belekeverünk,és hozzáadjuk az aromát.
Én a mandula aroma hozzáadása előtt elfeleztem és csokoládét kevertem el benne.
Így kétféle krém lett.
Kanállal megtöltögetjük a kosarakat
A mandula krém másnapra szilárdul meg ,de a csokis azonnal.
Húsvétkor természetesen tojáscukorral díszítem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.