Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Diós kosárkák

felvitel dátuma: 2013-10-15 10:24:49       mai nézettség: 1       nézettség: 4070
részletes recept
Diós kosárkák
Hozzávalók 4 személyre:

Tészta: 30 dkg rétesliszt, 12 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 2 db tojássárgája,2-3 evőkanál tej.

Töltelék: 15 dkg darált dió, 12 dkg porcukor, 2 db tojásfehérje.

Kenés: baracklekvár.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal morzsoljuk el, majd a többi hozzávalóval együtt gyúrjunk tésztát.. Folpackba csomagolva 1-2 órát rakjuk a hűtőbe.

Pihenés után a tésztát 4, majd 6 felé osztjuk, és gombócokat formázunk belőlük. Rétesliszttel meghintjük a formákat és így a formákba nyomkodjuk a tésztát. Baracklekvárral kikenjük.

A tojásfehérjét felverjük habnak, összekeverjük a darált dióval, porcukorral, és a formákba töltjük.

Előmelegített sütőben 200 C fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. A formákban hagyjuk egy kicsit hűlni, majd még langyosan kiszedjük a kosárkákat.

 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Sebimari 2013 október 15

Nagyon gusztusos, és főleg nagyon finom!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*