Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Gyümölcs étel receptek » Diós kosárka

felvitel dátuma: 2013-01-04 23:31:18       mai nézettség: 3       nézettség: 3362
részletes recept
Diós kosárka
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

40 dkg liszt

fél csomag sutopor (6 g)

4 ek porcukor

4 tojássárgája

25 dkg margarin

fél citrom leve

 

A toltelékhez:

4 tojásfehérje

10-12 dkg porcukor

25 dkg darált dió

1 citrom reszelt héja és pár csepp leve

sárgabaracklekvár

 

Tetejére:

étcsokoládé, fehércsokoládé

2 ek étolaj

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A lisztben elkeverem a sutoport ésporcukrot, majd elmorzsolom benne a margarint, és osszegyúrom a citrom levével és a tojássárgájákkal.

A kosárka formákat margarinnal kikenem. A tésztát kinyújtom kb. 5 mm vastagra, és amekkora a kosárka forma átméroje, olyan átméroju pogácsaszaggatóval (ennek híján pohárral) koroket szaggatok ki a tésztából, melyeket belenyomkodok a margarinnal kikent formába. Mindegyikbe teszek fél teáskanál sárgabaracklekvárt.

A toltelékhez a tojásfehérjéket felverem kemény habbá, amikor már majdnem fel van verve, akkor hozzáadom a porcukrot, mellyel még tovább verem a habot. Majd hozzákeverem fakanállal a darált diót, a reszelt citromhéjat és a pár csepp citromlevet.

A diós tolteléket ráhalmozom a kosárkában a lekvárra. A formákat tepsire sorakoztatom. Elomelegített sutoben 170 fokos holégkeveréses sutoben, alul-felul sutoben 190 fokon 10-12 percig sutom.

Amikor már megsult, pár percig hagyom hulni a tepsin, majd kiveszem a formából és egy fatáblán/fadeszkán hagyom kihulni. Vigyázat, belul a lekvár sokáig forró marad!

Ha kihultek, goz felett egy habustben felolvasztok étcsokoládét (lehet tejcsoki is, csak ne fehér legyen), amelyet 1 ek étolajjal elkeverve a kosárkákat a formába mártom. Hagyom kiszáradni, majd egy másik habustben felolvasztom a fehér csokit is 1 ek étolajjal elkeverve, rácsurgatom a csokis kosárkákra.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*