Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Könnyű » Diós kiflik

felvitel dátuma: 2012-05-26 13:26:23       mai nézettség: 1       nézettség: 2003
részletes recept
Diós kiflik
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók:

A tésztához:

60 dkg finom liszt

3 dl tej

12 dkg vaj

3 dkg élesztő

6 dkg porcukor

csipet

2 db tojás sárgája

1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

40 dkg darált dió

15 dkg kristály cukor

1-1,5 dl tej

5 dkg mazsola

1 citrom reszelt héja

A tetejére a kenéshez:

1 db tojás sárgája

1 dl tej

Előkészületi idő: 70 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Előkészítés:Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk. A többi  hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.

Meleg helyen egy órát kelesztjük. A töltelékhez összekeverjük a darált diót,cukrot,citrom héjat,

mazsolát és annyi tejet hogy kenhető tölteléket kapjunk.

Elkészítés:A tésztát négy egyforma darabra vágjuk,cipókat formázunk belőle. A cipókat kerekre

nyújtjuk és nyolc cikkbe vágjuk. Mindegyikre teszünk a töltelékből és kifli formára feltekerjük.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,lekenjük a tejjel elkevert tojás sárgájával és 15-20

percet pihentetjük majd újra lekenjük és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Díszítésnek sütés előtt fél diókat tehetünk  a lekent kiflikre!

Ebből a mennyiségből 32 db kifli lett.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*