Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg finom liszt
3 dl tej
12 dkg vaj
3 dkg élesztő
6 dkg porcukor
csipet só
2 db tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
40 dkg darált dió
15 dkg kristály cukor
1-1,5 dl tej
5 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
A tetejére a kenéshez:
1 db tojás sárgája
1 dl tej
Előkészítés:Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.
Meleg helyen egy órát kelesztjük. A töltelékhez összekeverjük a darált diót,cukrot,citrom héjat,
mazsolát és annyi tejet hogy kenhető tölteléket kapjunk.
Elkészítés:A tésztát négy egyforma darabra vágjuk,cipókat formázunk belőle. A cipókat kerekre
nyújtjuk és nyolc cikkbe vágjuk. Mindegyikre teszünk a töltelékből és kifli formára feltekerjük.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,lekenjük a tejjel elkevert tojás sárgájával és 15-20
percet pihentetjük majd újra lekenjük és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Díszítésnek sütés előtt fél diókat tehetünk a lekent kiflikre!
Ebből a mennyiségből 32 db kifli lett.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.