Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Diós karamellfagyi

felvitel dátuma: 2012-05-13 22:18:51       mai nézettség: 3       nézettség: 1852
részletes recept
Diós karamellfagyi
Hozzávalók 8 személyre:

 

6 evőkanál cukor, 10 dkg finomra vágott dióbél, 1tojás sárgája és 1 egész tojás, 3 dl tej, 1 kiskanál élelmiszerkeményítő, 3 dl tejszín, pici .

Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:

 

1.     A tojássárgát és az egész tojást habosra kavarjuk a három kanál cukorral, pici sót teszünk bele, hozzáadjuk a keményítőt, majd a tejet és összekavarjuk.

2.     Közben a finomra vágott diót pirítani kezdjük, hozzáadjuk a megmaradt három evőkanál cukrot és szép aranysárga diós karamellt készítünk.

3.     A tejes tojásmasszát a karamellhez adjuk, majd lassú tűzön folytonosan kavargatva besűrítjük. Az edényt hidegvízbe merítve lehűtjük a masszát.

4.     Amíg a tojásos karamell hűl, kemény habbá verjük a tejszínt, majd lazán a habhoz kavarjuk a tojásos karamellt.

5.     Műanyagdobozokba téve mélyhűtőben megfagyasztjuk.

6.     Tálaláskor gazdagíthatjuk tejszínhabbal és pörkölt diódarabkákkal.

tudni!

·        Mint minden édes ételnek, a fagylaltnak is kiemeli az ízét, ha teszünk bele pici sót.

Szakács: Alíz


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*