6 evőkanál cukor, 10 dkg finomra vágott dióbél, 1tojás sárgája és 1 egész tojás, 3 dl tej, 1 kiskanál élelmiszerkeményítő, 3 dl tejszín, pici só.
1. A tojássárgát és az egész tojást habosra kavarjuk a három kanál cukorral, pici sót teszünk bele, hozzáadjuk a keményítőt, majd a tejet és összekavarjuk.
2. Közben a finomra vágott diót pirítani kezdjük, hozzáadjuk a megmaradt három evőkanál cukrot és szép aranysárga diós karamellt készítünk.
3. A tejes tojásmasszát a karamellhez adjuk, majd lassú tűzön folytonosan kavargatva besűrítjük. Az edényt hidegvízbe merítve lehűtjük a masszát.
4. Amíg a tojásos karamell hűl, kemény habbá verjük a tejszínt, majd lazán a habhoz kavarjuk a tojásos karamellt.
5. Műanyagdobozokba téve mélyhűtőben megfagyasztjuk.
6. Tálaláskor gazdagíthatjuk tejszínhabbal és pörkölt diódarabkákkal.
Jó tudni!
· Mint minden édes ételnek, a fagylaltnak is kiemeli az ízét, ha teszünk bele pici sót.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.