Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Diós kaptárok

felvitel dátuma: 2012-12-21 23:27:24       mai nézettség: 1       nézettség: 1957
részletes recept
Diós kaptárok
Hozzávalók 12 személyre:

30 dk darált dió

30 dk porcukor

1 tojásfehérje

1-2 kanál rum

Krém

1 dl tej

1 dl leforrázott zaccos kávé

1 krémpor

1 tojássárga

10 dk kristálycukor

12,5 dk vaj

Máz

10 dk csoki

Kaptárok aljára

kb.50 db gômblyu piskóta

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A diót cukrot tojásfehérjét és a rumot összedolgozzuk hidegen állni hadjuk 30 percet.Aztán golyókat készítünk belöle éskiporcukrozott kaptárformába nyomkodjuk a golyókat és kiüssük a formából.Másnapig hadjuk száradni,

Megfôzzuk a krémet mikor kihült a vajjal habosra keverjük.Nyomószákba tesszük és megtöltjük a kaptárokat és midegyiket gômbôlyu piskótára tesszuk .Másnap olvasztott csokiba mártogatjuk.50 darab jon ki ebbôl az adagból

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*