Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Diós Kalács- torta

felvitel dátuma: 2011-04-13 18:11:49       mai nézettség: 2       nézettség: 4279
részletes recept
Diós Kalács- torta
Hozzávalók 1 személyre:

60dkg liszt (ha nagyok a tojások, akkor még kevés lisztet rakunk hozzá)
10 dkg cukor
4 db. tojás
1dl tej
3 evőkanál Ráma
3 dkg élesztő
1 teáskanál só

Töltelék:
20 dkg darált dió
15 dkg cukor
Kevés forró tej
1 tasak vanillincukor
Mazsolát is lehet belerakni.

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Megfuttatjuk az élesztőt az 1dl tejbe és közepes lágy tésztát dagasztunk.
Duplájára kelesztjük, majd kinyújtsuk a tésztát fél centi vastagra.
5 x 5 kockákra vágjuk, és mindegyik közepébe rakunk a dió töltelékből, amit már előzőleg összekevertünk a cukorral és tejjel.
Gombócokat formázunk és körbe rakjuk a tortaformát.
Formába rakva még kelesztjük 20-25 percig.

200 fokos előmelegített sütőbe szép pirosra sütjük.

Szakács: Terike


Film link: http://szanter.blogspot.com/2011/02/kalacstorta.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Elekes Mária 2011 április 13

Nagyon ötletes,érdekes ez a kalács torta.Köszi a receptet Terikének!!!!!!!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*