Megsütöttem nagyon fincsi lett2
Hozzávalók: 50 dkg. liszt, 35dkg. margarin, 20 dkg. porcukor, 2 tojás sárgája, 2 cs. vanilia cukor, 2 evőkanál keserű kakaó ,15 dkg darált dió, 1 citrom reszelt héja és baracklekvár a két korong közé.
Először a szárazanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaniliás cukrot, reszelt citromhéjat keverem össze.Ezután gyyorsan belemorzsolom a margarint,a kakaót és a darált diót végül hozzáadom a tojások sárgáját és jól összedolgozom.
A tésztacipót folpackba csomagolom és egy órán át hűtőben pihentetem. Utána vékonyra kinyújtom (legjobb, ha a folpack között nyújtom ki, mert akkor szép síma tésztát kapok és ráadásul nem is
ragad), fele-fele formákat szaggatok (síma+lyukas), kés segítségével sütöpapírra rakom, előmelegített sütőben 10 perc alatt halványra sütöm.
A kész korongokat reszelt citromhéjjal ízesített baracklekvárral összeragasztom és végül porcukorral elkevert vaníliás cukor elegyével .meghintem.
Ebből 40 db lesz összeragasztva azaz 80 db sütünk .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.